Uden krijgt een herdenkingsboom voor coronaslachtoffers

25 mei 2020 om 16:53 • Aangepast 1 juni 2020 om 15:34
nl
Een speciale boom in het centrum van Uden moet een blijvende herinnering worden aan de slachtoffers van het coronavirus. Zaterdag wordt die 'hartjesboom' onthuld. Uden is een van gemeenten die het zwaarst getroffen zijn door de coronacrisis.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De boom komt te staan naast de verhalenbank in het centrum. Er is gekozen voor een katsuraboom, oftewel een hartjesboom. De boom heeft hartvormige bladeren die elk seizoen een andere kleur hebben.

Hard getroffen
“We zochten naar een centrale plek, in het hart van Uden, die voor iedereen toegankelijk is. We kwamen uit bij de verhalenbank. Een plek waar we zullen bladeren door de tijd en met liefde terugkijken. Waar we herinneringen kunnen delen die ons troosten”, zo zeggen initiatiefnemers Paul van Weert en Christine Veldhoen, van Christine Veldhoven Uitvaartzorg in Uden.

Zij maakten van dichtbij mee hoe hard het virus toesloeg in hun gemeente. Er waren honderden besmettingen en meer dan zeven keer zoveel sterfgevallen als normaal.

Gezegende boom
De boom wordt onthuld door burgemeester Henk Hellegers en gezegend door pastoor John van de Laar. Naast het onthullen van de boom, worden zaterdag ook de slachtoffers herdacht. “Tijdens deze herdenking zullen we een aantal verhalen van mensen delen en luisteren naar diverse optredens. Alles is online te volgen, zodat we op afstand toch samen kunnen zijn.”

De herdenking en de onthulling van de herinneringsboom zijn zaterdag vanaf zeven uur 's avonds te volgen op de website Metliefdeterugkijken.nl

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.