Video

Grote brand in Genderen, huis en schuur zwaar beschadigd

26 mei 2020 om 06:06 • Aangepast 2 juni 2020 om 08:14
nl
Een huis aan de Meerhoek in Genderen is dinsdagmorgen vroeg zwaar beschadigd door een grote brand. Delen van het dorp waren na de brand bedekt met roetdeeltjes. Volgens de gemeente Altena, waar Genderen onder valt, is het spul ongevaarlijk en kan het 'gewoon' afgespoeld worden. Voor zover bekend is niemand bij de brand gewond geraakt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De brand begon rond vier uur, tegen kwart over zes had de brandweer het vuur onder controle. Omdat er veel rook vrijkwam, is mensen die in de buurt wonen enige tijd aangeraden ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelenen. Het advies kwam van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Mogelijk bruin water
Het vuur brak door nog onbekende oorzaak uit in een schuur naast het huis waar landbouwvoertuigen stonden. Ook een bestelbusje en een auto gingen in vlammen op. De brand sloeg over naar het huis. De bewoners konden op tijd naar buiten.

De brandweer heeft nog enkele uren nodig voor het nablussen, zo werd rond zes uur gemeld. De gemeente Altena liet ook nog weten dat er mogelijk bruin water uit de kraan komt. "Dit is ook ongevaarlijk, maar wel even de kraan goed doorspoelen", zo meldt ze.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!