Video

Van Rooi Meat in Helmond gesloten vanwege coronabesmettingen

29 mei 2020 om 05:51 • Aangepast 5 juni 2020 om 05:44
nl
Vleesverwerkingsbedrijf Van Rooi Meat in Helmond is voorlopig gesloten vanwege coronabesmettingen. Dat heeft de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost besloten. Bij een steekproef onder 130 werknemers testten 21 mensen positief op het coronavirus. Dat is zestien procent.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De steekproef werd gehouden nadat vorige week een aantal controleurs van de Nationale Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS) besmet bleken te zijn.

Bij Van Rooi Meat werken 1700 mensen. Donderdagavond werden de resultaten van de steekproef van de GGD Brabant-Zuidoost bekend.

Brandhaard
Volgens de veiligheidsregio laten de testresultaten zien dat dit bedrijf een brandhaard van de verspreiding van het coronavirus is of snel kan worden. Het werk kan pas worden hervat als dit voor de medewerkers veilig is.

De NVWA en de KDS laten hun medewerkers, dierenartsen en officiële assistenten, de komende dagen uit voorzorg werken op het bedrijf. Voor hen en alle andere medewerkers geldt dat werkzaamheden pas hervat kunnen worden als dit veilig is.

Quarantaine
De positief geteste medewerkers worden vrijdagochtend geïnformeerd. Voor deze medewerkers en hun huisgenoten geldt dat zij twee weken in quarantaine moeten. Hiervoor is een hotel in de regio beschikbaar gesteld.

Bij het slachthuis in Helmond zijn alle medewerkers getest op het coronavirus (foto: Rob Engelaar).
Bij het slachthuis in Helmond zijn alle medewerkers getest op het coronavirus (foto: Rob Engelaar).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.