Video

In alle rust een museum bezoeken: alle anderhalvemetermaatregelen hebben ook voordelen

1 juni 2020 om 17:42 • Aangepast 8 juni 2020 om 15:44
nl
Geen bussen vol Japanners en Chinezen, maar Nederlanders en Belgen die op hun gemakje aan komen fietsen. Na wekenlange sluiting, mochten alle musea en dus ook het Zundertse Vincent van GoghHuis vandaag de deuren weer openen. Conservator Ron van Dirven is, ondanks alle anderhalve metermaatregelen, opgelucht en blij.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Audiotours zonder koptelefoons en niets aanraken: dit zijn de nieuwe huisregels van het Vincent van GoghHuis:

Normaal gesproken stoppen er in deze tijd van het jaar touringcars vol Japanners en Chinezen voor de deur van het Vincent van GoghHuis. "Maar dat kan nu natuurlijk niet. Ze kunnen hier nu eenmaal niet naartoe komen. Het zijn nu juist veel meer Nederlanders en Belgen. Vrijwel alle vakantieparken in de omgeving zijn volgeboekt", lacht Van Dirven.

Droom voor museumliefhebbers
De conservator had het natuurlijk graag een stuk drukker gezien. "Maar ergens is het ook een droom voor museumliefhebbers: je kunt nu in alle rust, zonder grote groepen, de expositie bewonderen. Dat gebeurt niet vaak!"

De sluiting had niet veel langer moeten duren volgens Van Dirven. "We liepen zo'n tien- à vijftienduizend euro per maand mis. Dat kunnen we natuurlijk niet lang volhouden. Daarnaast miste ik het contact met onze bezoekers ook enorm. Daar doe je het toch voor. Onze vrijwilligers konden ook niet wachten om weer aan de slag te gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.