Coronavirus laat diepe sporen achter: Omroep Brabant doet een maand lang verslag uit Boekel

5 juni om 16:35 • Aangepast 15 juni om 12:11
Jos Verkuijlen en Dennis Stafleu doen de hele maand verslag vanuit Boekel
Jos Verkuijlen en Dennis Stafleu doen de hele maand verslag vanuit Boekel
Met 21 sterfgevallen op zo'n 10.000 inwoners is Boekel zwaar getroffen door het coronavirus. Verslaggever Jos Verkuijlen en cameraman Dennis Stafleu zijn de hele maand juni in deze gemeente. Ze brengen verhalen over de gaten die zijn gevallen en over de veerkracht van de inwoners.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Op zondag 7 juni verschijnen de eerste Boekelse verhalen op de website van Omroep Brabant. In juli is er een documentaire over het wel en wee van Boekelnaren in coronatijd.

Jos Verkuijlen is geen onbekende in de regio rond Boekel. "Ik woon zelf in Heeswijk-Dinther en dat ligt er niet ver vandaan. Mijn vader heeft altijd bij Boekos gewerkt, dat was een slachterij daar." Het dorpshuis Nia Domo zal de dagelijkse uitvalsbasis zijn voor Jos en Dennis. "Iedereen die zijn verhaal kwijt wil, kan ons daar aanspreken. We rijden ook rond in onze herkenbare Omroep Brabant-auto en als je even zwaait stoppen we."

Het duo verwacht dat ze onder meer de sportclubs zullen bezoeken; de afspraak met de diaken van de kerk is ook al gemaakt. "We willen dicht naast de mensen staan. De gevolgen van corona laten zien, het verdriet maar ook de saamhorigheid, steun en kracht van de inwoners tonen."

Meld je aan voor de nieuwsbrief
We laten het graag aan je weten als we een nieuw verhaal over Boekel publiceren. Klik hier om je te abonneren op onze speciale nieuwsbrief. Wil je graag jouw ervaringen in Boekel delen met Jos en Dennis? Dan kun je bellen met Jos Verkuijlen op 06-53 97 77 48 of mailen naar [email protected]

Alle verhalen kun je vanaf komende week ook lezen via onze themapagina: omroepbrabant.nl/verhaalvanboekel.

Wachten op privacy instellingen...