Zelfs Broadway heeft interesse in ‘coronaproof’ theatersysteem van Markant in Uden - Omroep Brabant
Video

Zelfs Broadway heeft interesse in ‘coronaproof’ theatersysteem van Markant in Uden

3 juni 2020 om 08:47 • Aangepast 10 juni 2020 om 08:54
nl
Internationale theaters en bioscopen hebben interesse in de 'coronaproof' zaalindeling van Theater Markant in Uden, waarmee toch 70 procent van de stoelen kan worden gebruikt. Dankzij tientallen aanpassingen kan het theater meer mensen ontvangen dan de dertig (of straks honderd) die het RIVM goedkeurt.
Profielfoto van ANP/Rebecca Seunis
Geschreven door
ANP/Rebecca Seunis

Tussen elke drie stoelen is een plastic schot geplaatst. De bezoekers zitten met zijn tweeën bij elkaar en de derde stoel is omgebouwd tot een tafeltje waar je drankje op kan staan. Bovenop de stoelen zitten ook doorzichtige schermen zodat je voor en achter beschermd bent. De schermen zijn gemakkelijk te verplaatsen, zodat er ook hele gezinnen bij elkaar kunnen zitten.

Verder hebben de voorstellingen geen pauze en wordt de looprichting in het theater bepaald door grote plantenbakken die ook voorkomen dat stromen bezoekers te dicht bij elkaar in de buurt komen.

"Onze werkwijze krijgt steeds meer bijval, ook van andere sectoren", zegt bedenker Christian Brander van bureau Tausch, dat grote congres- en festivalruimtes inricht. "Volgende week hebben we de directies van de grote bioscoopketens op bezoek en gaat het plan Europees geplugd worden in de bioscoopsector."

Daarnaast zijn er al tientallen theaterdirecteuren langsgekomen om zich te laten informeren over het Udense protocol. Ook een grote theaterexploitant op Broadway heeft zich gemeld en overweegt het 'coronaproof' theatersysteem in de Verenigde Staten toe te passen.

Omroep Brabant nam onlangs al een kijkje in het aangepaste theater:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.