Monsieur Cannibale in de Efteling wordt aangepast bij komend groot onderhoud - Omroep Brabant

Monsieur Cannibale in de Efteling wordt aangepast bij komend groot onderhoud

3 juni 2020 om 11:59 • Aangepast 10 juni 2020 om 17:14
nl
De Efteling gaat de omstreden attractie Monsieur Cannibale pas aanpassen als er 'groot onderhoud' gepland staat. Daarvoor is nog geen datum bepaald, laat een woordvoerder van het attractiepark in Kaatsheuvel woensdag weten.
Profielfoto van ANP / Sandra Kagie
Geschreven door
ANP / Sandra Kagie

De BlackLivesMatter-protesten na de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd en kritiek op sociale media op het vermeende racistische karakter van de attractie zijn volgens het park geen reden om de plannen te versnellen.

'Vrolijke karikatuur'
"We hoeven niet vooruit te lopen op het maatschappelijke debat", zegt de woordvoerder. "De meeste bezoekers snappen echt wel dat het een vrolijke karikatuur is, zoals er meer karikaturen in ons park te vinden zijn. Het is een uitvergroting, niet de wereld zoals hij er echt uitziet."

De attractie Monsieur Cannibale bestaat uit een groot aantal kookpotten waarin bezoekers kunnen plaatsnemen. Ze draaien vervolgens rondjes om een grote, dikke, bijna naakte, gekleurde man met een pollepel door zijn neus. Kritiek op de attractie was er al eerder. De kritiek dook afgelopen week op sociale media opnieuw op na alle protesten in de VS.

Omstreden poppen
De Efteling paste vorig jaar bij een grote renovatie wel al soortgelijke omstreden poppen in de attractie Carnaval Festival aan. Toen gaf het park al aan dat het aanpassingen aan Monsieur Cannibale overwoog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.