Nepverpleger sloeg toe tijdens coronapiek in Jeroen Bosch Ziekenhuis

4 juni 2020 om 10:36 • Aangepast 11 juni 2020 om 10:24
nl
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) heeft aangifte gedaan tegen de nepverpleger die tijdens de coronapiek onbevoegd medische handelingen heeft uitgevoerd. "Tijdens de piekdrukte door de coronacrisis zijn de eisen om in de zorg te werken op landelijk niveau versoepeld om tekorten in de zorg op te vangen. In deze periode heeft korte tijd iemand bij ons gewerkt die misbruik heeft gemaakt van deze versoepeling en niet voldoende was gekwalificeerd", aldus het ziekenhuis.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis leek de man geschikt om ingezet te worden als verpleegkundige. "Tijdens de toetsen leek het in eerste instantie alsof hij voldoende kennis en vaardigheden had. Hij had ook, naar eigen zeggen, een hiervoor passende opleiding afgerond", zegt het JBZ.

Geen diploma's
Toch bleek de man helemaal geen diploma's te hebben. "Toen hij na herhaald aandringen geen diploma’s kon overleggen en toen er signalen kwamen van vaste medewerkers van JBZ dat hij niet voldeed, heeft het ziekenhuis na korte tijd weer afscheid genomen."

Het JBZ heeft aangifte gedaan tegen de 24-jarige man. "Wij onderzoeken intern of zijn aanwezigheid mogelijke schade heeft geleid. Vooralsnog zijn daarvoor geen aanwijzingen."

Geschokt
"Graag benadrukken wij dat de standaardprocedure voor het aannemen van zorgpersoneel in het Jeroen Bosch Ziekenhuis zeer grondig en zorgvuldig gebeurt. Helaas is er in dit geval iemand geweest die opzettelijk misbruik heeft gemaakt van de situatie in deze bijzondere tijden. We zijn geschokt door deze situatie en het bedrog in tijden waarin de continuïteit van de zorg meer dan ooit centraal staat."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.