Ouwestomp-veteranen in Den Bosch mogen in hun clubhuis blijven

4 juni 2020 om 18:11 • Aangepast 11 juni 2020 om 18:54
nl
Veteranenvereniging Ouwestomp mag haar ontmoetingsplaats aan De Fuik in Den Bosch behouden. Ook komt er op het voormalige sportpark van RKJVV ruimte voor een camperplaats en extra tijdelijke woningen.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Donderdagmorgen heeft de gemeente Den Bosch met Stichting Ouwestomp overlegd. Het voorstel van de gemeente is om het gebouw via een erfpachtconstructie tegen een symbolisch bedrag voor een periode van tien jaar over te dragen aan de stichting.

Door het beheer en onderhoud bij de stichting neer te leggen worden de kosten voor het gebouw zo laag mogelijk gehouden. In de komende weken worden de afspraken verder uitgewerkt.

'Komt heel hard aan'
Leden van veteranenvereniging Ouwestomp waren een petitie begonnen om in hun onderkomen te kunnen blijven. "De mogelijke sluiting of verhuizing komt hard aan bij veel van onze leden. Sommigen hebben hun hoofd al vol met andere zaken", zei voorzitter Jeroen Stam van Veteranen Ontmoetings Centrum Ouwestomp eerder tegen Omroep Brabant.

Bij de ontmoetingsplaats is ruimte voor een praatje en een kop koffie, maar zijn er ook ruimtes die als museum en herinneringsruimte dienen. Want behalve de veteranen komen er jaarlijks ook veel scholieren en andere belangstellenden langs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.