Het lijkt wel herfst dit weekend met buien, wind, een klap onweer en mogelijk hagel

5 juni 2020 om 10:53 • Aangepast 12 juni 2020 om 10:14
nl
"Het lijkt meer op herfst dan op lente." Zo typeert weerman Wilfred Janssen van Weerplaza het weer van vrijdag en het weekend. Vooral zaterdag als de wind vanuit het zuidwesten toeneemt tot krachtig is het volgens hem onstuimig. "Wanneer je dan binnen zit en naar buiten kijkt, lijkt het nog best aardig. Zeker als de zon erdoor komt. Maar kom je buiten dan voelt het zaterdag met die wind echt guur."
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Vrijdag is de koudste dag. Het wordt in Brabant niet warmer dan 13 à 14 graden. "Terwijl vooraan in de 20 graden begin juni normaal is", vertelt Janssen. Een kouderecord gaat het volgens hem echter niet worden.

Zaterdag loopt de temperatuur dan iets op, al voelt dat met die genoemde wind dus niet zo. Voor het westen van de provincie verwacht Janssen dan wat regen met mogelijk een klap onweer en wat hagel. In de rest van Brabant blijft het waarschijnlijk droog.

Druppel op een gloeiende plaat
Vrijdag valt er volgens de weerman in heel de provincie de nodige regen. Gemiddeld zo'n 10 tot 15 millimeter, verwacht hij. "Al zijn er lokaal grote verschillen." En ook zondag als de temperatuur stijgt tot een graad of 17 kunnen we weer buien verwachten.

Een druppel op een gloeiende plaat om de droogte echt te lijf te gaan. Daarvoor is volgens Janssen zo'n 200 millimeter nodig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.