3 maanden cel voor man die chauffeur mishandelde nadat hij uit de bus werd gezet

5 juni 2020 om 16:16 • Aangepast 12 juni 2020 om 16:14
nl
De 32-jarige Angolese man die dinsdagochtend op station Roosendaal twee buschauffeurs mishandelde en een agent bespuugde, moet meteen drie maanden de cel in. De agent krijgt 600 euro schadevergoeding, een van buschauffeurs kan op 350 euro rekenen. Er was vijf maanden celstraf met aftrek van voorarrest geëist.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De man zonder vaste woonplaats werd dinsdagmorgen aangesproken omdat hij geen vervoersbewijs had en geen mondkapje droeg in de bus. Dat is sinds maandag verplicht in het openbaar vervoer.

De chauffeur zette de bus van Arriva vervolgens bij enkele collega's neer om hulp te vragen omdat de reiziger erg agressief werd. Buiten de bus schold de man de chauffeurs uit en zwaaide hij wild met zijn armen.

Over en weer rake klappen
Toen een van de chauffeurs zich met zijn rug naar de man toe draaide, werd hij geschopt en vielen er over en weer rake klappen. Een andere chauffeur kreeg daarbij een klap tegen zijn slaap. De politie was er snel bij. Daardoor kon de mishandelde chauffeur geholpen worden door zijn collega's.

Maar ook bij zijn aanhouding ging de busreiziger flink te keer. Hij zei bij zijn aanhouding dat hij corona had.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.