Meerdere mannen op de vlucht na schietpartij in Gilze

8 juni 2020 om 17:46 • Aangepast 15 juni 2020 om 17:24
nl
In Gilze heeft zich maandagmiddag een schietincident voorgedaan aan de Van Heinsbergstraat. Meerdere mannen zijn volgens de politie op de vlucht geslagen na de schietpartij. Het is niet zeker of er gewonden zijn gevallen. Agenten startten een zoekactie in de buurt, maar die leverde geen aanhoudingen op. "We tasten vooralsnog in het duister", zegt een politiewoordvoerder over het voorval.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

De schietpartij was rond vijf uur. Getuigen hoorden toen schoten. De politie vond later hulzen in de straat, laat de woordvoerder weten.

Over de toedracht van de schietpartij is nog weinig duidelijk. Volgens een buurtbewoonster die de politie belde, maakten drie mannen ruzie op een parkeerplaats in de wijk, waarop een van hen een pistool trok en dat op een van de anderen richtte. Daarna hoorde zij een schot.

Gevluchte verdachten
Mogelijk is ook een slachtoffer gevlucht na het incident, laat de politie weten. "We hebben gezocht in ziekenhuizen in de buurt, maar zover wij weten heeft niemand zich gemeld met een schotwond", aldus de woordvoerder.

De politie roept het 'slachtoffer' via Twitter op zich te melden, "voor je eigen veiligheid en de veiligheid van de maatschappij".

De politie heeft een signalement van drie mogelijke verdachten verspreid. Het gaat om een blanke man van 1,75 die een pet, grijs vest en een spijkerbroek droeg. De twee andere verdachten hebben een donkere huidskleur en hadden allebei een trainingspak met capuchon aan. De politie roept mensen op de drie niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!