Johan van Laarhoven blijft vastzitten na hoger beroep

9 juni 2020 om 10:49 • Aangepast 16 juni 2020 om 10:54
nl
Voormalig coffeeshopbaas Johan van Laarhoven van The Grass Company in Tilburg en Den Bosch blijft in de cel. Ook in hoger beroep is zijn verzoek om vrijlating afgewezen.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Van Laarhoven is sinds begin dit jaar weer in Nederland. Hij zat 5,5 jaar onder erbarmelijke omstandigheden in een Thaise cel, na een veroordeling tot 75 jaar voor witwassen. Daarvan moest hij twintig jaar uitzitten. Naar Nederlandse maatstaven is dat tien jaar en acht maanden, waardoor Van Laarhoven in augustus volgend jaar in aanmerking komt voor voorwaardelijke vrijlating.

"Het gerechtshof vindt het handelen van het Openbaar Ministerie rechtmatig, ondanks het kritische rapport van de Nationale Ombudsman", stelt het hof.

Ombudsman Reinier van Zutphen oordeelde vorig jaar dat Nederlandse instanties onzorgvuldig hebben gehandeld bij een rechtshulpverzoek aan Thailand rond de Tilburgse coffeeshophouder. Hij verweet de Nederlandse politie, het Openbaar Ministerie en het Ministerie van Justitie en Veiligheid nalatig te zijn geweest.

Lees alles over de zaak van Johan van Laarhoven op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.