De zomer wordt nat (of in ieder geval de eerste helft)

9 juni 2020 om 18:07 • Aangepast 16 juni 2020 om 22:04
nl
Voor wie de zomervakantie bijna voor de deur staat, zal het niet zulk goed nieuws zijn: de eerste helft van de zomer wordt er meer regen verwacht dan normaal. Dat blijkt uit de langetermijnvooruitzichten van Weerplaza.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Maar, zegt weerkundige Wilfred Janssen van die organisatie, dat hoeft nog niet te betekenen dat het een compleet verregende periode wordt. “We kunnen nog niet voorspellen of het veel dagen een beetje gaat regenen of een paar dagen heel veel gaat regenen.”

Lage drukgebieden
Eerst blijft de temperatuur wel nog iets boven gemiddeld, maar begin juli zakt die ook wat terug, verwacht het weerinstituut.

Het natte weer wordt veroorzaakt doordat we met meer lagedrukgebieden te maken krijgen, legt Janssen uit. Voor hogere temperaturen en droog weer zou je richting het Middellandse Zeegebied moeten trekken.

Half juli warmer en droger
Of gewoon even volhouden in ons eigen kikkerlandje, want de verwachting is dat het rond half juli weer bijtrekt. Weerman Wilfred Janssen: “Dan wordt het juist weer wat droger en warmer dan normaal voor die tijd van het jaar.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!