The Grass Company voorkomt (voorlopig) sluiting van coffeeshops in Tilburg door kort geding

10 juni 2020 om 17:20 • Aangepast 17 juni 2020 om 17:24
nl
Coffeeshopketen The Grass Company is naar de voorzieningenrechter gestapt om te voorkomen dat de Tilburgse vestigingen aan de Spoorlaan en de Piusstraat maandag dicht moeten. De beide coffeeshops kunnen daardoor open blijven tot de rechter een uitspraak doet.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Politie, justitie en de gemeente hebben The Grass Company, opgericht door Johan van Laarhoven, al lang in het vizier. Begin maart kondigde burgemeester Theo Weterings nog aan dat hij de vergunning voor beide coffeeshops in zijn stad in wil trekken.

Er bestaat volgens hem een ernstig gevaar dat de shops gebruikt worden om strafbare feiten te plegen. Dat is volgens Weterings de conclusie van een rapport van het Landelijk Bureau Bibob dat integriteitsonderzoeken uitvoert.

Opgeschort
The Grass Company ging in beroep, maar ving bot. Beide shops zouden daardoor aanstaande maandag op slot moeten, maar door de gang naar de voorzieningenrechter is de sluiting dus voorlopig opgeschort. Er is nog geen datum bepaald voor de behandeling van de zaak.

“We gaan het zien. Onze lijn is helder”, zei gemeentewoordvoerster Irma Galema woensdag. “We hopen op snelle duidelijkheid over de datum en zijn heel benieuwd wat de rechter ervan vindt.”

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.