Video

Mijke en Ronald lopen tóch de vierdaagse dankzij een speciale app

11 juni 2020 om 21:00 • Aangepast 18 juni 2020 om 16:44
nl
Op de paden door bos en weide die anders worden platgewalst door wandelaars van de avondvierdaagse, is het dit jaar rustig. Door de coronacrisis zijn de wandeltochten overal afgelast. Maar voor wie echt niet zonder kan, is er een speciale vierdaagse wandel-app. Hiermee kun je in je eigen plaats toch vier routes lopen. Aan het einde van de rit krijg je ook een echte medaille.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Ronald van der Schot (68) en zijn nichtje Mijke de Waal (27) uit Huijbergen lopen deze week met de app de vierdaagse door hun woonplaats. Ze moeten de route volgen die ze gekozen hebben. Ze hoeven niet per se vier dagen achter elkaar te lopen maar dat vinden beiden wel het leukst. Ze zijn dinsdag, de dag waarop de tocht in Huijbergen van start zou gaan, begonnen.

Uitdaging
Ronald en Mijke zijn blij dat ze op deze manier dit jaar toch kunnen lopen. “Je mist natuurlijk de sfeer van veel mensen om je heen maar het wandelen blijft fijn. Het is ook lekker om net zoals bij de echte vierdaagse een stok achter de deur te hebben”, vertelt Mijke.

Mij mag je zelfs 's nachts wakker maken om te gaan lopen.

Beiden doen al jaren mee aan de vierdaagse in Huijbergen. Ronald liep ook twee keer naar Santiago de Compostella en hij deed 29 keer mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. Ook Mijke liep drie keer de ‘Nijmeegse’. “Mij mag je zelfs ’s nachts wakker maken om te gaan lopen. Voor mij is dit het mooiste wat er is”, lacht Ronald.

Medaille
Met de app van de Koninklijke Wandelbond Nederland genieten ze met volle teugen van de mooie natuur van de Brabantse Wal en de gesprekken die ze samen hebben. “Het is gezellig hoor. We praten over van alles: de familie, het werk maar ook over het wandelen natuurlijk”, zegt Mijke. Vrijdag lopen de twee hun laatste etappe. Ze krijgen daarna met de post hun medaille toegestuurd. Mijke: “Misschien dat we dan ook nog een bloemetje krijgen via Facebook of Whatsapp.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.