Brabant maakt zich op voor onweersbuien met hagel en fikse windstoten

12 juni 2020 om 08:40 • Aangepast 19 juni 2020 om 11:24
nl
Weerdiensten waarschuwen vrijdag voor fikse onweersbuien, met name in het westen van de provincie. Er is volgens Weerplaza kans op blikseminslag, hagel en windstoten. Het KNMI heeft 'code geel' afgegeven. De waarschuwing geldt vanaf vijf uur 's middags tot twee uur 's nachts.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Vrijdag en zaterdag is het zomers warm met op veel plaatsen temperaturen van 25 tot 28 graden. Maar dat betekent ook onweer, zeker vrijdag later op de dag.

Buien, onweer, hagel en wind
De meest pittige exemplaren vallen, zoals het er nu voorstaat, 's middags in het westen van Brabant. Later vrijdagavond, wanneer de temperatuur al dalende is, neemt ook elders in Brabant de kans op buien toe, maar waarschijnlijk minder pittig.

De heftigste buien vallen in de late middag of vroege avond. Ze kunnen gepaard gaan met veel regen in korte tijd, hagel en windstoten tot zo'n 75 kilometer per uur.

Natte zomer
En met onweer valt natuurlijk regen. Daarmee lijkt (helaas) het startpunt van een bredere zomertrend te zijn ingezet, want de eerste helft van de zomer wordt meer regen verwacht dan normaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!