Roemeen (30) en Eindhovenaar (26) aangehouden voor verschillende ladingdiefstallen

12 juni 2020 om 15:40 • Aangepast 19 juni 2020 om 15:34
nl
Een van de mannen die donderdagochtend uit een rijdende bestelbus waren gesprongen in Geldrop, kon snel worden opgepakt omdat hij zijn enkel verzwikte. Het gaat om een 30-jarige Roemeen zonder vaste woonplaats. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een ladingdiefstal in Knegsel. Zijn handlanger is spoorloos. Een dag later was de politie druk met nog een ladingdiefstal. Dit keer was een man uit Eindhoven betrokken.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Agenten kregen donderdagochtend een melding dat op verzorgingsplaats Oeienbosch langs de snelweg A67 in Knegsel ongeveer twintig zeilen van opleggers van vrachtwagens waren opgesneden. Uit een Poolse oplegger was een grote partij dure metalen meegenomen.

Getuigen hadden op de parkeerplaats rond drie uur ’s nachts een bestelbus met Duitse kentekenplaten gezien, die mogelijk met de ladingdiefstal had te maken. Deze getuigen hebben foto’s van de bestelbus gemaakt en het kenteken aan de politie doorgegeven.

Springen uit rijdende bus
Rond tien uur 's ochtends zagen politieagenten de bestelbus rijden op de A67 ter hoogte van de Meelakker bij Geldrop. Nadat de inzittenden een stopteken kregen, sprongen twee mannen uit de nog rijdende bus. Ze gingen er te voet vandoor.

De 30-jarige Roemeen kwam niet ver en werd aangehouden, omdat hij zijn enkel had verstuikt. Naar de tweede verdachte is nog gezocht met een speurhond, maar hij werd niet gevonden. De Roemeen zit vast.

Elektronica
Een dag later was het weer raak. In de nacht van donderdag op vrijdag merkten agenten rond halfdrie een verdachte situatie op in de buurt van Arnhem. Ze zagen op de verzorgingsplaats de Slenk langs snelweg A50 drie mannen met dozen vol elektronica van een vrachtwagen naar hun voertuig lopen. Toen de agenten de mannen aanspraken, renden twee mannen weg waarbij ze de A50 overstaken. De man die bij de vrachtwagen stond, is meteen aangehouden.

Eén van de twee vluchtende mannen is niet veel later opgepakt. Het gaat om een 26-jarige Eindhovenaar en een 36-jarige Colombiaan. De Colombiaan stond gesignaleerd voor verplichte DNA-afname in verband met een eerder misdrijf. De derde man wist te ontkomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.