Mobiele eenpersoons supermarkt gepresenteerd: 'Volledig coronaproof'

15 juni om 14:04 • Aangepast 22 juni om 12:34
De minisupermarkt van Spar. (foto: Omroep Brabant)
De minisupermarkt van Spar. (foto: Omroep Brabant)
SPAR presenteerde maandag een eenpersoons supermarkt. Het gaat om een verplaatsbare winkel waar slechts één iemand tegelijk binnen mag.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De omgebouwde zeecontainer moet straks langs drukke vakantiebestemmingen in eigen land gaan reizen. Dan gaat het bijvoorbeeld om campings, en attracties, maar mogelijk ook kleine dorpjes zonder supermarkt. "Het is de ideale oplossing voor de anderhalvemeter samenleving", vertelt topman John van der Ent, tijdens de presentatie op het hoofdkantoor in Waalwijk.

Wie een pak bloem of een zak aardappelen wil kopen voor het gezin, is aan het verkeerde adres. In de supermarkt zijn alleen kant en klare producten te vinden voor één persoon. Het gaat dan bijvoorbeeld om fruit, dranken, verse salades, toetjes, broodjes en snacks.

Bekijk in de video hoe de mini-supermarkt eruit ziet.

Wachten op privacy instellingen...

Ook na de coronacrisis wil de grootgrutter door met het concept. "We hadden het plan al ver voor de crisis ontwikkeld", vervolgt Van der Ent. "Het gaat vooral om het gemak. Daar is op dit moment veel behoefte aan. Je brengt de supermarkt echt naar de klanten toe."

Bovendien eten klanten volgens de topman veel minder traditioneel. "Consumenten eten geen drie maaltijden per dag meer, maar hebben zes kleinere eetmomenten. Daar richten we ons op."

Drijvende supermarkt
De super gaat eerst testen met één rondreizende vestiging. Ondertussen droomt de topman al verder. "Ik zou het geweldig vinden als we een drijvende variant kunnen maken, waar bijvoorbeeld watersporters gebruik van kunnen maken."

Opmerkelijk genoeg is het nog onduidelijk waar de winkel straks precies te vinden is, want de vergunningen zijn nog niet rond. De komende twee weken blijft de minisupermarkt nog even op het hoofdkantoor staan. Hij is dan niet toegankelijk voor publiek, want het personeel mag hem nog even uittesten. Daarna moet hij het land door gaan reizen.

Het looppad is slechts een paar vierkante meter (foto: Omroep Brabant)
Het looppad is slechts een paar vierkante meter (foto: Omroep Brabant)
Wachten op privacy instellingen...