Video

Lichtman wordt LEGO-man, corona maakt zakenman Frédéric (extra) creatief

16 juni 2020 om 21:00 • Aangepast 23 juni 2020 om 15:04
nl
"Ik zit midden in een verbouwing en heb twee kleine kinderen, dus ik heb geen tijd voor een doos waar je meer dan 24 uur mee bezig bent", zegt Frédéric Abrahams, oftewel Fritz uit Cuijk, lachend. Toch staan er tientallen enorme dozen LEGO in zijn bedrijfsruimte, met soms meer dan zevenduizend steentjes.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Vanuit die bedrijfsruimte, een loods op een Cuijks industrieterreintje, verkoopt Fritz licht- en geluidinstallaties. Maar daar was ineens de coronacrisis en alles in de sector van Fritz-Events kwam op z'n gat te liggen. Frédéric Abrahams heeft 7 medewerkers in dienst, maar er was weinig meer te doen. En dus ging Fritz er nog iets anders naast doen: LEGO steentjes verhuren!

Steentjes wegen
"LEGO is heel populair, maar dit soort dozen is niet voor iedereen betaalbaar. Het begint zo'n beetje bij honderd, maar kan wel oplopen tot zevenhonderd euro voor een groot bouwpakket", vertelt Fritz. "Je moet het vergelijken met een puzzel. Als je die in elkaar hebt, haal je 'm eigenlijk ook meteen weer uit elkaar en pak je een nieuwe. Bij mij kun je zo'n set huren en dan heb je wel de lol van het in elkaar zetten, maar kost het je geen vermogen. Daarna heeft een ander er weer plezier van."

De zakenman vervolgt: "Als je het bouwwerk gemaakt hebt, moet je het ook weer afbreken en alle steentje op kleur inleveren", legt Fritz uit. Hij heeft een nauwkeurige weegschaal, die op een tiende gram kan wegen of alle steentjes weer in de doos zitten. "Met dat afbreken ben je ook nog eens en hele tijd bezig", zegt Fritz met een grijns. Het schoonmaken van de steentjes ligt ook bij de huurder.

Fritz geeft een kijkje in zijn LEGO-verhuur hoekje

Het verkopen van licht en geluid gebeurt veelal online. En dus lag het voor de hand om ook de LEGO online te verhuren. "We hebben ondertussen al tientallen mensen uit het hele land die zich op www.bricksverhuur.nl hebben gemeld. "Sommige onderschatten dat het echt veel tijd kost om zo'n bouwwerk te maken, dus er komt regelmatig de vraag of ze de set langer kunnen huren", vertelt Fritz.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!