Wegpiraat (29) vervolgd na aso-rijgedrag op A58

17 juni 2020 om 16:57 • Aangepast 24 juni 2020 om 16:54
nl
‘Totaal gestoord.' ‘Onderweg naar de volgende ramkraak.’ 'Een gevalletje lage bloedsuiker.' Nee, het rijgedrag van een 29-jarige Eindhovenaar die als een soort Max Verstappen over de A58 scheurt, kan op weinig sympathie rekenen in de reacties op Dumpert. De snelheidsduivel wordt vervolgd.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

In de auto van een van de bestuurders die door de Eindhovenaar in zijn Audi RS3 (367 pk, cataloguswaarde 82.000 euro) voorbij werd geblazen, zit een dashcam. De verontwaardigde man plaatste de beelden van het asociale rijgedrag op Dumpert. Op de video is te zien hoe de Eindhovenaar op 6 mei bij Bavel op hoge snelheid inhaalt via de vluchtstrook en even later tussen andere verkeersdeelnemers heen flitst.

De politie startte daarop een onderzoek. Forensische experts becijferden op basis van de beelden dat de Eindhovenaar vermoedelijk 164 kilometer per uur reed waar 100 is toegestaan.

Lachgas
De 29-jarige man werd op 27 mei verhoord. Hij moest zijn rijbewijs inleveren, waarvoor hij op 5 juni naar het bureau kwam. Enigszins hardleers bleek hij wel, want even later werd de Eindhovenaar gespot op een brommer terwijl hij een lachgasballon vasthoudt. Voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs is proces verbaal opgemaakt.

Beide zaken zijn ingestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie zal een besluit nemen over de afhandeling van deze zaken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.