Vestdijk in Eindhoven eindelijk weer open voor verkeer

19 juni 2020 om 19:02 • Aangepast 26 juni 2020 om 18:54
Wethouder List heropent de Vestdijk in Eindhoven (foto: gemeente Eindhoven)
Wethouder List heropent de Vestdijk in Eindhoven (foto: gemeente Eindhoven)
De Vestdijk en de Hertogstraat in Eindhoven zijn na jaren van werkzaamheden weer open voor verkeer. Het heeft bijna twee jaar geduurd om de Vestdijk in de Eindhovense binnenstad aan te pakken.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door
Janneke Bosch

De vernieuwde weg heeft nog maar één rijstrook voor auto’s en één voor bussen. Er is meer ruimte gekomen voor voetgangers en fietsers. Daarnaast is er ook relatief veel ruimte voor groen.

De herinrichting van de Vestdijk moet zorgen voor minder autoverkeer. Het is een eenrichtingsweg geworden en er geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Minder auto’s en meer ruimte voor voetgangers en fietsers moeten zorgen voor een betere luchtkwaliteit in het centrum van de stad.

Ondergrondse waterberging
Onder de Vestdijk is een waterberging aangelegd, waardoor minder wateroverlast moet ontstaan bij extreem weer. Regenwater stroomt via die ondergrondse berging vertraagd naar de Dommel.

Wethouder List van Verkeer opende de vernieuwde Vestdijk vrijdag door enkele bouwhekken weg te halen en zo de weg weer vrij te maken voor verkeer.

De gemeente Eindhoven maakte een video over de heropening van de Vestdijk:

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...