Twee minderjarigen naar het ziekenhuis na drugsgebruik, een van hen was agressief naar agenten - Omroep Brabant

Twee minderjarigen naar het ziekenhuis na drugsgebruik, een van hen was agressief naar agenten

20 juni 2020 om 18:18 • Aangepast 27 juni 2020 om 18:14
nl
Drie minderjarigen zijn zaterdagmiddag onwel geworden, vermoedelijk na het gebruiken van drugs. Dat gebeurde in de buurt van de Oosterplas in Den Bosch, bij een skatepark. Twee van de jongeren zijn in onbekende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een van de jongeren zou zich eerder behoorlijk agressief gedragen hebben richting agenten.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Hoe dat agressieve gedrag eruitzag, maakt de politie niet bekend. Het gaat hier volgens een woordvoerder niet om een politiezaak, maar om een 'medische situatie'. Wel laat de politie weten dat een derde betrokken jongere niet naar het ziekenhuis hoefde, maar door de ouders kon worden opgehaald.

Opvallend gedrag
Welke drugs de jongeren gebruikten, is niet duidelijk. Omstanders spreken over LSD (een sterk hallucinerende drug) maar ook over GHB. Zij geven aan dat de jongeren zich behoorlijk opvallend gedroegen voorafgaand aan hun aftocht naar het ziekenhuis. Eentje zou na agressief gedrag naar agenten het hazenpad hebben gekozen, om vervolgens in een sloot te belanden. Een politiehelkopter cirkelde een tijdje boven het gebied en zou hebben geholpen bij het zoeken. Een andere minderjarige zou onder invloed van een flinke heuvel naar beneden zijn gesprongen.

Drie ambulances en ondersteunend medisch personeel in aparte voertuigen kwamen naar het skatepark.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.