Video

Directeur Eindhoven Airport: 'Nog geen banenverlies, wel dieprode cijfers'

21 juni 2020 om 16:26 • Aangepast 29 juni 2020 om 07:14
nl
In het begin van de coronacrisis hield directeur Roel Hellemons van Eindhoven Airport voor dit jaar rekening met een omzetverlies van dertig tot zeventig procent. Waar het precies op uitdraait, kan hij nog niet zeggen. "Maar die dertig procent is veel te positief", zegt hij tegen Omroep Brabant. Banen op de luchthaven gaan volgens de directeur voorlopig nog niet verloren, maar uitbreidingsplannen gaan wel de ijskast in.
Profielfoto van Tonnie VossenProfielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Tonnie Vossen & Sandra Kagie

In de talkshow KRAAK. ging de directeur van Eindhoven Airport verder in op de gevolgen van de coronacrisis voor de luchthaven. "We moeten nu goed nadenken over de toekomst", gaf hij aan. "We zijn er met name om de regio, de reiziger, te dienen. We zitten niet meer op de lijn om te proberen zoveel mogelijk mensen naar het vliegtuig toe te trekken."

Dat het zakelijke vliegverkeer als gevolg van de coronacrisis zal veranderen, sluit de luchthavendirecteur niet uit. "Maar een videoverbinding zal een vakantie niet gaan vervangen", stelt hij. Dat geldt ook voor reizigers die vrienden of familie willen bezoeken. "Dat wordt nu echt gemist."

Stijgende lijn
Hellemons heeft vertrouwen in een stijgende lijn. Dit zeker nu het vliegverkeer vanaf zijn luchthaven weer een beetje op gang is gekomen.

Maar er zijn volgens hem nog veel onzekerheden. Hoe gaat de consument zich bijvoorbeeld gedragen en wat doet het virus? Komt er bijvoorbeeld een tweede golf? Vragen die Hellemons, zoals velen, bezighouden.

Bekijk hier heel het gesprek met Roel Hellemons in KRAAK.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.