Bakker Werner jaagt inbrekers weg met zijn gevloek: 'Niet weer!'

22 juni 2020 om 08:41 • Aangepast 29 juni 2020 om 08:44
nl
Bakker Werner Diepstraten uit Oosterhout heeft maandagochtend hoogstwaarschijnlijk een inbraak voorkomen. Criminelen probeerden een kledingzaak tegenover de bakkerij leeg te roven. "Mijn geschreeuw schrok ze af."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De 50-jarige bakker begon maandagochtend al om drie uur in zijn Bakker Bart-filiaal aan de Arendstraat. "Ik was heerlijk bezig. Het was warm dus ik had de voordeur van de zaak opengezet."

Rond halfvijf hoorde hij ineens een enorme knal. "'Verdomme, niet weer, hè!', riep ik." In april werd de kledingzaak namelijk nog leeggeroofd. "Daar zijn ze waarschijnlijk van geschrokken." Hij belde meteen de politie. Met de alarmcentrale aan zijn oor, ging hij nog op zoek naar de daders. "Ze waren er al vandoor. Ik heb ze niet meer kunnen vinden."

Kledingzaak Crivaldi heeft volgens de bakker alleen een flinke scheur in de ruit. Het is niet de eerste keer dat criminelen het hebben gemunt op de winkel met designkleding. "Ze weten nu dat ze het niet weer moeten proberen. Blijf gewoon van andermans spullen af!"

Broodjes gered
Ondertussen ging het alarm van zijn oven af. "Ik vertelde de politie dat ik mijn broden moest redden. Lachend gingen ze akkoord", grapt hij. "Inmiddels liggen de broden gewoon keurig in de winkel. Je moet toch zorgen voor brood op de plank", lacht hij.

De politie bevestigt het verhaal van de bakker. Nog niemand is aangehouden.

De inbrekers zijn gevlucht. (Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties)
De inbrekers zijn gevlucht. (Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.