Vanaf 1 juli onbeperkt bezoekers toegestaan op bijeenkomsten, maar wel met anderhalve meter afstand

23 juni 2020 om 17:51 • Aangepast 1 juli 2020 om 07:24
nl
Op bijeenkomsten mag vanaf 1 juli een onbeperkt aantal mensen aanwezig zijn, zolang er maar anderhalve meter afstand wordt gehouden en er een gezondheidscheck wordt gedaan. Dat zeggen Haagse bronnen tegen de NOS. De plannen zouden volgens de NOS woensdag bekend worden gemaakt door het kabinet.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Er geldt nu volgens de coronamaatregelen een maximum van dertig mensen. Vanaf 1 juli zou dat aantal verhoogd worden naar 100. Maar volgens de NOS melden de bronnen dat het kabinet nu al verder wil gaan.

Voor bijeenkomsten binnen gaat gelden dat er een onbeperkt aantal mensen aanwezig mag zijn, zolang er van tevoren maar gevraagd wordt naar de gezondheid van de bezoekers, een zogeheten triage. Gebeurt dat niet, dan geldt een maximum van 100. Buiten geldt dat zonder de triage 250 mensen bijeen mogen komen.

Theater en bioscoop
Dat is goed nieuws voor onder meer theaters, bioscopen en kerken. Daar mogen nu niet meer dan 30 mensen naar binnen, terwijl er wel vaak ruimte is voor meer, ook met de nodige afstand.

Festivals en kermissen
Festivals en kermissen zouden al vanaf 1 juli door kunnen gaan, mits de gemeente daar een vergunning voor verleent. Ook hier geldt dat bezoekers voldoende afstand moeten houden en vooraf moeten worden bevraagd over eventuele ziekteverschijnselen.

Voor evenementen zullen wel beperkingen blijven gelden. Zo is het niet de bedoeling dat er massaal gedanst, geschreeuwd en gezongen wordt. Maar tot dusver was de verwachting dat vergunningsplichtige evenementen tot 1 september helemaal verboden zouden blijven.

Het kabinet neemt woensdag verder een definitief besluit over de heropening op 1 juli van sportscholen, kantines, casino's en sauna's. Die moeten wel aan allerlei voorwaarden voldoen zoals een goede ventilatie en maatregelen om afstand te kunnen houden.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.