Video

100 jongeren gooien stenen naar politie en steken vuurwerk af in Helmond

23 juni 2020 om 22:43 • Aangepast 2 juli 2020 om 10:33
nl
De politie was dinsdagavond druk met een groep van zo'n 100 tot 150 jongeren die stenen gooiden naar de politie en vuurwerk afstaken. Rond elf uur heeft de ME met politiehonden meerdere charges uitgevoerd. Daarmee is de groep jongeren uit elkaar gedreven. De politie bleef aanwezig tot de situatie weer rustig is.
Profielfoto van Rebecca SeunisProfielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Rebecca Seunis & Maaike Cnossen

NIEUWSUPDATES:

"Het is nog steeds onrustig", zegt een woordvoerder van de politie rond kwart over elf uur 's avonds. Er is volgens hem met stenen gegooid naar de politie. "In ieder geval naar onze voertuigen", vertelt hij. Volgens hem verzamelden de jongeren zich op straat na een oproep op social media over een bokswedstrijd. "Voor zover ik weet heeft die wedstrijd niet plaatsgevonden, maar zijn de jongeren wel bij elkaar gekomen", zegt hij.

De politie heeft twee mensen aangehouden. "Dit gedrag wordt uiteraard niet getolereerd. We zullen handhavend optreden waar dat nodig is. We doen vooral een oproep op het gezonde verstand van iedereen: ga naar huis en houd je aan de regels!", aldus de politie.

Bokswedstrijd
De illegale bokwedstrijd werd aangekondigd op social media. Zo'n wedstrijd werd twee weken geleden ook gehouden in een Helmonds park. Voor dinsdag was er ook een bokswedstrijd aangekondigd. Op het Stationsplein in Helmond waren rond tien uur 's avonds tientallen politieauto's aanwezig.

Mensen hebben het over een 'chaotische situatie'.

Een inwoner van Helmond maakte onderstaand filmpje aan het begin van de avond:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.