Video

Bruiloften worden dankzij versoepelingen gezelliger, maar anderhalve meter blijft 'doorn in het oog'

24 juni 2020 om 20:33 • Aangepast 1 juli 2020 om 21:04
nl
Bij feestlocatie Domusdela aan de Kanaalstraat in Eindhoven zijn de voorbereidingen woensdag al in volle gang. Dankzij de versoepelde maatregelen kunnen er per 1 juli veel meer mensen bij een bruiloft zijn. Wel moet iedereen blijven zitten. Maar toch: heuglijk nieuws voor ondernemers en stelletjes die binnen willen gaan trouwen. "Maar als het nodig is dan zullen we handhaven."
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Er is vanaf 1 juli geen maximumaantal mensen meer waar organisatoren van feestjes rekening mee hoeven te houden. Tenminste, als anderhalve meter afstand kan worden gehouden, iedereen een vaste zitplek heeft, er gewerkt wordt met een reservering én er vooraf een gezondheidscheck plaatsvindt. “Dit is hartstikke mooi”, zegt Anjo Alders, locatiemanager van Domusdela. “Normaal kan hier alles. Trouwen, rouwen, feesten. Maar nu is het toch anders. Deze versoepeling is goed nieuws."

Handhaven
Toch zijn er vanaf nu allerlei verplichtingen voor bezoekers en de uitbater. “Maar goed, we zijn van alle markten thuis, dus we zorgen dat een feestje toch leuk blijft ondanks alle maatregelen. Zo proberen we die anderhalve meter aan ruimte tussen mensen op te vullen met andere dingen, bijvoorbeeld met vazen of kleine barretjes.”

Het versoepelen van de regels per 1 juli is volgens Alders aan de te late kant. Dat de anderhalvemeterregel gewoon van kracht is, is haar bovendien een doorn in het oog. “Ik sta te juichen als de anderhalve meter weg is. Ik hoop dat mensen zelf rekening houden met de situatie en ik ben niet bang dat het uit de hand gaat lopen, maar mocht het nodig zijn omdat mensen geen afstand houden, dan zullen we moeten handhaven.“

'Dat maakt het minder gezellig'
De stelletjes die binnenkort gaan trouwen zijn er nog niet helemaal over uit wat de versoepelde maatregelen voor hen betekenen. Bij binnen-evenementen geldt nog een limiet van honderd mensen als niet aan alle voorwaarden kan worden voldaan. Dan kan er bijvoorbeeld niet gedanst worden. "Dat maakt het minder gezellig", zegt bruidegom Azim Azimi, die 4 juli gaat trouwen. "Dat is best wel jammer. Het is minder persoonlijk. Ik denk dat wij gewoon stiekem met maximaal vijf mensen gaan dansen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.