Spaanse gazpacho - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'
In het Brabantse Uden teelt Bert van den Brand zijn typische tomaten: de bruine Kumato-tomaat met haar bijzondere, zoete smaak en l'Amuse trostomaatjes, waarvan het bijna jammer is om ze op te eten. Zo mooi! In zijn hypermoderne kas teelt Bert deze rassen het hele jaar door, natuurlijk op duurzame energie. En Bert teelt ook duurzaam, wat onder andere inhoudt dat plagen die voor de tomaat schadelijk zijn, zoveel mogelijk met natuurlijke vijanden worden bestreden.
Mede door het lekkere warme weer van afgelopen tijd, dit keer een zomers recept van Spaanse gazpacho
INGREDIENTEN:
• 1 kg tomaten, grof gesneden
• 1 kleine ui, grof gesneden
• 1 teen knoflook, geperst
• 1 rode paprika, zaadjes verwijderd, fijngesneden
• 2 el olijfolie
• 2 el witte wijnazijn
• ¹/2 komkommer, gehalveerd, zaadjes verwijderd, fijngesneden
• zeezout en versgemalen
• zwarte peper
• handvol bladpeterselie, fijngesneden
WERKWIJZE:
1. Doe de tomaten, ui, knoflook, paprika, olijfolie en azijn in een blender en pulseer tot alles goed gemengd is. Roer de komkommer erdoor, breng op smaak met zeezout en peper en zet minstens een uur in de koelkast.
2. Schenk in glazen, bestrooi met peterselie en dien op.
Smakelijk!