Video

Topcrimineel Jan B. aangehouden bij zijn huis in Hulten, grote politieactie bezig

30 juni 2020 om 08:29 • Aangepast 7 juli 2020 om 12:54
nl
Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagochtend vroeg topcrimineel Jan B. aangehouden bij zijn huis aan Hulteneindsestraat in Hulten. Volgens de politie is hij gearresteerd voor wapenbezit. Na de arrestatie startte de politie een groot onderzoek op het terrein rond het huis.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

De arrestatie vond dinsdag om kwart voor vijf 's ochtends plaats. Bij het uitgebreide onderzoek zijn meerdere politiediensten betrokken. Naast rechercheurs zijn er ook politiehonden en speciale zoekteams op het terrein bezig. De agenten lopen rond met prikstokken en metaaldetectors en volgens ooggetuigen staan er wel 15 politieauto's en -busjes.

Aanwijzingen
Een woordvoerder laat weten dat er bepaalde aanwijzingen waren, die tot de arrestatie hebben geleid. Het onderzoek zal waarschijnlijk de hele dag in beslag nemen. B. zit op dit moment vast en wordt verhoord.

Foto: Jeroen Stuve
Foto: Jeroen Stuve

In 2017 werd B. veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en zeven maanden voor wapenhandel. De bedreiging van inmiddels oud-burgemeester Jan Boelhouwer van de gemeente Gilze en Rijen, waar Hulten onder valt, leverde B. een voorwaardelijke celstraf op.

Voor zover bekend heeft B. al zijn straffen uitgezeten. Hij was al een tijdje uit de cel.

Ook werd B. veroordeeld voor het laten verdwijnen van het lichaam van Freddy Janssen. Hij werd hiervoor veroordeeld tot twee jaar cel. Het gerechtshof in Den Bosch sprak hem later vrij wegens gebrek aan bewijs.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.