Video

Agenten slaan geen millimeter over bij doorzoeken van terrein van topcrimineel Jan B.

30 juni 2020 om 13:49 • Aangepast 7 juli 2020 om 15:24
nl
Agenten doorzoeken het terrein van Jan B. in Hulten dinsdag millimeter voor millimeter. De man die eerder wapens leverde aan de Amsterdamse onderwereld, werd dinsdagochtend in alle vroegte van zijn bed gelicht vanwege wapenbezit. Daarna werd het terrein afgezet. Tientallen agenten doorzoeken het perceel.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het huis van B. is een soort niemandsland. Het ligt midden in een weiland, zonder directe buren. Het wordt omringd door sloten, een stuk spoor en dichtbegroeide heggen. Je kunt hier makkelijk ongezien je gang gaan.

Vervallen
Het terrein is niet snel te doorzoeken. Het bestaat uit een ietwat vervallen huis en meerdere schuurtjes. Ook staat er een stacaravan, een gewone caravan en liggen er een hoop verdwaalde kachels en andere troep.

Het stuk grond wordt omringd door sloten en struiken. (foto: Google Maps)
Het stuk grond wordt omringd door sloten en struiken. (foto: Google Maps)

Om kwart voor vijf dinsdagmorgen viel het zwaarbewapende arrestatieteam het huis van B. binnen. Hij lag op dat moment te slapen. Volgens een woordvoerder verliep de aanhouding zonder problemen. B. wordt nu verhoord.

Agenten doorzoeken de sloot naast het huis (foto: Omroep Brabant).
Agenten doorzoeken de sloot naast het huis (foto: Omroep Brabant).

Agenten met prikstokken doorzoeken het huis en perceel nauwgezet. Mogelijk zijn zij op zoek naar luiken van verborgen ruimtes. "We zoeken naar alles", meer wil een politiewoordvoerder niet zeggen. Het terrein is afgezet met zwarte schermen, om pottenkijkers weg te houden.

Magneten
Ook alle sloten rondom en in de buurt van het perceel worden al urenlang doorzocht met metaaldetectoren. Agenten slaan geen stukje over. Elk verdacht object wordt met een magneet boven water gehaald door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen. Of de politie wat heeft gevonden, wordt pas later deze week bekendgemaakt.

Agenten in overleg, na doorzoeking met prikstokken (foto: Omroep Brabant).
Agenten in overleg, na doorzoeking met prikstokken (foto: Omroep Brabant).

De verre buren van B. staan niet te kijken van zijn aanhouding. "Het is niet de eerste keer", zegt een boer, die zijn schouders ophaalt. Een andere buurman: "Ik heb hem al een half jaar niet gezien. De politie stond daar al zo vaak aan de deur."

In 2017 werd B. veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en zeven maanden voor wapenhandel. Eerder bedreigde hij de voormalige burgemeester van Gilze-Rijen. Nu zit hij dus weer vast. De inmiddels 69-jarige crimineel lijkt nog lang niet met pensioen te gaan.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.