Video

Buurtschappen Zundert vegen plan van tafel voor alternatief bloemencorso

30 juni 2020 om 17:15 • Aangepast 7 juli 2020 om 17:34
nl
Bij de bekendmaking eind maart, dat het bloemencorso van Zundert niet doorging vanwege de coronacrisis, werd gesproken over een alternatief bloemencorso. Het idee was dat de twintig buurtschappen levensgrote tableaus zouden gaan maken van schilderijen van Vincent van Gogh, maar maandagavond hebben de twintig buurtschappen dat plan van tafel geveegd.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Geen corso en ook geen alternatief corso in de vorm van dahlia-tableaus. Het corsobestuur van Zundert kreeg maandagavond geen instemming van de buurtschappen. Die buurtschappen kwamen maandagavond bij elkaar in het gemeentehuis van Zundert om te praten, te discussiëren, over een alternatief bloemencorso. Het plan voor het tikken van enorme dahlia-tableau's werd van tafel geveegd, omdat de buurtschappen vooruit willen kijken naar het jaar 2021.

Kindercorso gaat wel door!
Naast de deceptie voor het corsobestuur werd er ook nog een positief besluit genomen. Het kindercorso op de derde zondag van de maand september gaat wel door. Het corsobestuur en de Raad van buurschappen laten dat doorgaan, om de corsocultuur door te kunnen geven aan de volgende generatie. In welke vorm het kindercorso doorgaat is nog niet duidelijk.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.