Helmond Sport-coryfeeën houden hart vast voor toekomst club, maar hebben hoop

30 juni om 22:00 • Aangepast 7 juli om 16:34
Helmond Sport in sportief betere tijden
Helmond Sport in sportief betere tijden
Het rommelt alweer bij Helmond Sport en dat doet pijn bij oud-spelers van de club. Maandag stapten algemeen directeur Leon Vlemmings en de twee bestuursleden van Helmond Sport op. Ze deden dit,omdat het nog altijd niet is gelukt om een multifunctioneel stadion neer te zetten.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

"In het belang van Helmond Sport hebben het bestuur en algemeen directeur van Helmond Sport besloten om de weg vrij te maken voor andere mensen”, zo lieten zij weten.

Die 'nieuwe' mensen waren snel gevonden. Hoofdsponsor Philippe van Esch en Ari de Kimpe keren terug in het bestuur. De nieuwe koers is direct duidelijk: ''Het is honderd procent de bedoeling dat er een nieuw stadion komt'', vertelt Van Esch.

De Helmond Sport-coryfeeën Jurgen Streppel, Ilja van Leerdam en Tonnie Beekmans laten hun licht schijnen over de huidige situatie.

  • Jurgen Streppel speelde tien jaar voor Helmond Sport en trainde de club zes jaar.

“De club heeft zeker toekomst. Helmond Sport zit verweven in de stad en mensen hebben echt hart voor de club. Op zich is er genoeg draagvlak in een stad met 90.000 inwoners. Het zou doodzonde zijn als dat verloren gaat. Het nieuwe onderkomen is heel belangrijk voor de toekomst. Samen met die scholen kan het een visitekaartje zijn, maar dan moet er wel genoeg ruimte zijn voor de sponsoren. Tien jaar geleden zat het stadion vol, het kan snel gaan in het voetbal.”

  • Ilja van Leerdam speelde zeven seizoenen voor Helmond Sport en werd net als Streppel gekozen in het ultieme Helmond Sport-elftal.

“Veel clubs hebben het financieel lastig en ik denk dat voor Helmond Sport hetzelfde geldt. Het is wel een grote teleurstelling dat er - vooralsnog - geen nieuw stadion komt. Ik zag er veel potentie in. Toch denk ik dat Helmond Sport een goed fundament heeft, met een paar belangrijke mensen achter de schermen. Zij gaan hier uitkomen. Daarom hoop ik ook echt dat het op sportief vlak aankomend jaar goed zal gaan.”

  • Tonnie Beekmans speelde in 13 seizoen 381 wedstrijden voor Helmond Sport en is daarmee recordhouder in Helmond, staat ook in het ultieme elftal.

“Het is moeilijk bij te houden wat er allemaal speelt. Ik zou willen dat het ophield en dat Helmond Sport weer een goede Eerste-Divisieclub werd. Ik lees alles en wordt er verdrietig van. Het moet toch kunnen; een stabiele club met om de week een paar duizend man op de tribune? Ik ben bang voor de toekomst van Helmond Sport. Als één man zijn geld eruit trekt, wat gebeurt er dan? Het is wankel allemaal.”

Wachten op privacy instellingen...