Voor het eerst in vier maanden een officiële bijeenkomst in Boekel, de burgemeester heeft het gemist - Omroep Brabant
Video

Voor het eerst in vier maanden een officiële bijeenkomst in Boekel, de burgemeester heeft het gemist

3 juli 2020 om 17:00 • Aangepast 10 juli 2020 om 15:04
nl
“Dit voelt heel goed en warm.” In een zaal van Nia Domo in Boekel ontvangt burgemeester Pierre Bos alle mensen die een lintje krijgen. Het is de eerste officiële grote bijeenkomst in de gemeente Boekel, sinds het begin van de coronacrisis.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Met 21 sterfgevallen op ongeveer 10.000 inwoners is Boekel zwaar getroffen door het coronavirus. Verslaggever Jos Verkuijlen en cameraman Dennis Stafleu zijn al enige tijd in deze gemeente. Ze brengen verhalen over de gaten die in het dorp zijn gevallen en over de veerkracht van de inwoners.

De zeven gedecoreerden en hun aanhang krijgen een lunch en iederen die een Koninklijke Onderscheiding ontvangt, krijgt uitgebreid de aandacht van de burgemeester. “Dit heb ik nadrukkelijk gemist”, zegt Bos. “We hebben de afgelopen vier maanden geen bijeenkomsten gehad. De mooiste dingen die een burgemeester kan doen, waren er niet.”

Ook voor de mensen die het lintje kregen, was dit de eerste grotere bijeenkomst sinds het begin van de crisis. Hoe dat voor ze is, zie je in de video:

Wachten op privacy instellingen...

Het bij elkaar komen, is belangrijk in Boekel. “Ontmoeten is de kern van onze leefbaarheid”, zegt de burgemeester. “We hebben lol en plezier van het bij elkaar zijn.”

In de eerste vier weken van maart werd Boekel hard getroffen door het coronavirus. Nu er weer meer kan en mag, komt ook de rust meer terug in het dorp, volgens de burgemeester. “Ik heb gemerkt dat we in een wat rustiger vaarwater zijn gekomen. Verenigingen zijn weer actief. Je ziet dat mensen wat vrijer worden. Natuurlijk zijn er ook inwoners die denken: laat ik dat nog bescheiden invullen.’"

We laten het graag aan je weten als we een nieuw artikel hebben over Boekel. Klik hier om je te abonneren op de nieuwsbrief. Alle verhalen vind je op onze themapagina. Wil je meer zien? Kijk dan op ons YouTube-Kanaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.