Bloemkool in hazelnootboter met bloemkoolcouscous - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 150 roomboter
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
Voor de couscous:
- Overgebleven bloemkool
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- Sap van ½ limoen
- 2 eetlepels hazelnootboter uit bovenstaand recept.
- 50 gram gehakte en gebruneerde hazelnoten
- Peper en zout
Bereidingswijze:
1. Verwijder de groene bladeren van de bloemkool
2. Snijd de bloemkool in 4 dikke plakken van 4 cm dik (incl. steel)
3. Bewaar de zijkanten en de restjes bloemkool voor je couscous
4. Smelt de 150 gram roomboter in een grote koekenpan
5. Leg hier de bloemkoolplakken in
6. Laat de plakken bloemkool aan beide kanten 5 minuten sudderen
7. Als de boter en bloemkool lichtbruin beginnen te kleuren ruik je geur van hazelnoot
8. Check nu de gaarheid van de bloemkool, als hij makkelijk in te prikken is met een vork is de bloemkool klaar. Hij mag nog een ‘bite’ hebben.
9. Bewaar de hazelnootboter!
10. Breng de bloemkool op smaak met peper en zout en presenteer op een bord samen met je bloemkoolcouscous
Smakelijk!