Twee arrestaties na uitslaande brand bij jeugdzorginstelling in Boxtel

6 juli 2020 om 11:23 • Aangepast 13 juli 2020 om 11:24
nl
Twee mannen (20 en 48) uit Boxtel zijn maandagochtend aangehouden omdat ze mogelijk te maken hadden met de uitslaande brand die begin april woedde bij De la Salle in Boxtel. Een gebouw van de jeugdzorginstelling ging hierbij in vlammen op.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De twee mannen zijn vastgezet. De brand bij De la Salle aan de Schijndelseweg in Boxtel werd rond halftwaalf 's avonds ontdekt. De vlammen sloegen metershoog uit het dak van het gebouw waar de technische dienst gevestigd was. Het vuur kwam niet in de buurt van de gebouwen waar de jongeren verblijven.

Brandweer en politie kwamen met veel mankracht en materiaal naar de instelling. Pas na middernacht kregen de hulpdiensten het vuur onder controle.

Bureau Brabant
Al snel werd duidelijk dat er sprake was van brandstichting. Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedde vorige week aandacht aan deze zaak.

In die tv-uitzending van Omroep Brabant werd bekendgemaakt dat er in de omgeving van het De la Salle-gebouw verschillende sporen waren gevonden, waaronder een groene aansteker. Ook was een van de verdachten op bewakingsbeeld te zien.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.