Kermis rommelig begonnen in Moergestel: 'Maar daarna ging het goed'

6 juli 2020 om 16:36 • Aangepast 13 juli 2020 om 18:04
nl
De kermis in Moergestel is volgens de organisatie goed verlopen. Alleen vrijdagavond verliep niet vlekkeloos. Bij enkele cafés werd niet genoeg afstand gehouden en een groepje ruziënde jongeren moest uit elkaar worden gehaald. "Er zijn korte lijntjes met de kermisexploitanten en omliggende horeca, waardoor er snel ingegrepen kon worden." Maar de rest van het weekend verliep volgens de gemeente Oisterwijk goed.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De kermis is afgelopen vrijdag begonnen en was daarmee een van de eerste in ons land die doorgingen. Vooraf werd gedacht dat vooral afstand houden een uitdaging zou worden, maar dat ging goed.

“Het succes van de genomen maatregelen staat of valt met het gedrag van de mensen”, zegt Marlies van de Pas van de gemeente Oisterwijk. “Het grootste gedeelte gaat hier goed mee om. En als dat niet gebeurt, worden bezoekers daar door de beveiliging op aangesproken.”

Veel mensen genoten
Volgens de organisatie hebben vele mensen genoten van de kermis in Moergestel. “De eerste kermis van Nederland heeft een goed en gezellig weekend achter de rug. Jong en oud weten ons te vinden. Vooral zondag waren er veel gezinnen”, zegt de woordvoerster van de gemeente.

De organisatie had in totaal iets meer dan een week tijd nodig om de kermis coronaproof uit te werken:

  • Er is eenrichtingverkeer,
  • Mondkapjes zijn op veel plekken verplicht,
  • Er zijn extra toiletgelegenheden,
  • Jongeren onder de 18 krijgen een polsbandje, waarmee ze kunnen laten zien dat ze geen anderhalve meter afstand hoeven te houden.
Eenrichtingsverkeer op de kermis (foto: Imke van de Laar)
Eenrichtingsverkeer op de kermis (foto: Imke van de Laar)

“In de voorbereiding lag de prioriteit bij een vrolijke en verantwoorde kermis. We merken dat mensen begrip hebben voor de maatregelen en blij zijn dat er weer een kermis is georganiseerd.” Er wordt daarom erg tevreden teruggekeken op het verloop van de kermis in Moergestel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.