Duizenden liters grondstoffen voor drugs gevonden in autogarage in Eindhoven

9 juli 2020 om 16:54 • Aangepast 16 juli 2020 om 18:04
nl
In Eindhoven zijn donderdagmiddag vaten vol grondstoffen voor drugs gevonden in een autogarage. De spullen werden door de politie gevonden na een tip via Meld Misdaad Anoniem.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De spullen werden gevonden in een garage aan de Daumierstraat in het Eindhovense stadsdeel Woensel. Het gaat om twaalf vaten en drieduizend liter bakken met grondstoffen. De stoffen zijn in beslag genomen.

'Ik heb niets verkeerd gedaan'
De eigenaar van de loods benadrukt dat er sprake was van een opdracht die zijn bedrijf via de mail had gekregen. "Wij hebben die uitgevoerd. Een andere transporteur heb ik deze spullen laten ophalen. Die heeft ons gefactureerd en de opdrachtgever heeft mij ook gewoon betaald. Onze opdrachtgever zei dat hij dit gekocht had voor zijn bedrijf. Dat die hiermee misschien andere intenties had, daar kan ik niks aan doen. Wij hebben dit gewoon opgeslagen tot nader order. Tot het zou worden opgehaald. De roldeur van de wegkant van deze loods is van acht uur 's ochtends tot acht uur 's avonds open, omdat bij ons de hele dag pakketten worden aangeleverd en gebracht. Van DHL, van DPD... Iedereen loopt hier naar binnen. Ik niets verborgen gehouden. Dat ze zeggen dat ik dit niet mocht opslaan vanwege gevaarlijke stoffen, daar hebben ze misschien gelijk in. Maar voor de rest heb ik niks verkeerd gedaan."

Hij heeft de agenten de papieren van de opdracht ook laten zien. "Maar die zeiden me dat ik in deze zaak ook verdachte ben en dat ik volgende week wel zal worden verhoord."

Wachten op privacy instellingen...
(foto: SQ Vision)
(foto: SQ Vision)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!