Koning bezoekt Vliegbasis Volkel en doet mee met trainingsmissie

9 juli 2020 om 18:46 • Aangepast 16 juli 2020 om 19:14
nl
Vliegbasis Volkel heeft donderdag bezoek gehad van Koning Willem-Alexander. Hij kwam speciaal voor de F-16 jachtvliegtuigen en deed mee aan een trainingsmissie.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het bezoek van de Koning stond in het teken van de inzet van F-16 jachtvliegtuigen, zowel in Nederland als internationaal. Volkel is een van de twee bases in Nederland waar F-16’s paraat staan die op elk moment kunnen worden ingezet in geval van dreiging in het Nederlandse luchtruim of dat van onze buurlanden. Maar de jachtvliegtuigen zijn ook op missie geweest in bijvoorbeeld voormalig Joegoslavië, Afghanistan en het Midden-Oosten.

Trainingsmissie
Koning Willem-Alexander kwam niet alleen maar om te kijken. Hij begon zijn bezoek met een briefing ter voorbereiding op de trainingsmissie en deed vervolgens ook mee aan die training. Na afloop nam hij ook deel aan de de briefing met de vliegers.

Daarnaast heeft hij met betrokkenen gesproken over de toekomst van de F16 en over hoe de vliegbasis zich voorbereidt op de opvolger van dat toestel: de F-35A Lightning II.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.