Video

Boeren blokkeren gebouw van Omroep Brabant, zevende actie-avond op rij

9 juli 2020 om 21:42 • Aangepast 16 juli 2020 om 21:44
nl
Tientallen boeren hebben donderdagavond het gebouw van Omroep Brabant in Son met tractoren geblokkeerd. Het is al de zevende avond op rij dat boeren actie voeren in onze provincie. Aanleiding is een plan van minister Carola Schouten van Landbouw om minder eiwit in het veevoer op te nemen.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Ongeveer vijftig boeren reden rond kwart over negen luid toeterend bedrijventerrein Ekkersrijt op, waar Omroep Brabant is gevestigd. Ze wilden met de actie laten weten dat de berichtgeving over de boeren en hun problemen in hun ogen niet klopt en te links is. Dit maakten ze duidelijk in een gesprek met een redacteur van Omroep Brabant.

Begeleiding van agenten
Na een uur vertrok de groep, die uit onder anderen sympathisanten van Farmers Defence Force bestond. Net als bij de aankomst werden ze begeleid door enkele agenten, die niet hoefden in te grijpen. Afgelopen dinsdag blokkeerden boeren in Hengelo al het gebouw van RTV Oost, de regionale publieke omroep van Overijssel.

In de video zie je beelden van het protest:

In hun strijd tegen de strenge stikstofregels laten de boeren al sinds donderdag in heel Nederland hun stem horen. In Brabant werden deze week onder meer de snelweg A2 bij Liempde, het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel, Eindhoven Airport, transportbedrijf Kuehne + Nagel in Veghel en de Amercentrale in Geertruidenberg geblokkeerd. Woensdag werd actie gevoerd bij het vliegveld in Seppe en bij Jumbo in Breda.

Boeren blokkeerden de weg bij het omroepgebouw (foto: Omroep Brabant).
Boeren blokkeerden de weg bij het omroepgebouw (foto: Omroep Brabant).

Nadat de boeren rond kwart over tien waren vertrokken bij Omroep Brabant in Son, reden ze door naar de drukkerij van uitgeverij De Persgroep in Best.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.