Video

Boeren voeren ook actie bij krantendrukkerij in Best

10 juli 2020 om 06:40 • Aangepast 17 juli 2020 om 06:34
nl
Boze boeren hebben donderdagavond actiegevoerd bij een drukkerij in Best. Daar worden onder meer het Eindhovens Dagblad, het Brabants Dagblad, BN De Stem en landelijke kranten als het Algemeen Dagblad, Trouw en de Volkskrant gedrukt.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Volgens een getuige gaven de boeren aan dat ze het gevoel hebben dat de kranten niet hun verhaal vertellen en dat ze te weinig aandacht krijgen. Hoofdredacteur John van den Oetelaar ging het gesprek aan met de boeren.

Bekijk hier de beelden van het protest bij De Persgroep:

De eerste vrachtwagen die kranten kwam ophalen bij de drukkerij, kon vanwege de boerenblokkade het terrein niet op. Na het gesprek en een belafspraak besloten de boeren te vertrekken.

Omroep Brabant
Eerder op de avond voerden tientallen boeren al actie bij Omroep Brabant. Ongeveer vijftig boeren reden rond kwart over negen luid toeterend bedrijventerrein Ekkersrijt op, waar deze omroep is gevestigd. Ook hier wilden ze met hun actie laten weten dat de berichtgeving over de boeren en hun problemen in hun ogen niet klopt en te links is. Na een uur vertrok de groep, die uit onder anderen sympathisanten van Farmers Defence Force bestond.

Dit was al de zevende avond op rij dat boeren in onze provincie demonstreerden. Aanleiding is een plan van minister Carola Schouten van Landbouw om minder eiwit in het veevoer op te nemen.

Bekijk hier de beelden van het protest bij Omroep Brabant:

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.