Slachtoffer zware mishandeling Nuenen was volgens dorpelingen dronken en viel kinderen lastig

10 juli om 14:15 • Aangepast 17 juli om 13:24
Het Park in Nuenen.
Het Park in Nuenen.
Het lijkt het gesprek van de dag in het centrum van Nuenen: een man is donderdagavond zwaargewond geraakt nadat hij werd mishandeld bij het Park. Vier mannen zijn opgepakt. Volgens getuigen was het slachtoffer dronken en viel hij kinderen lastig, vlak voor hij mishandeld werd.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door
Ista van Galen

Een medewerkster van IJssalon Italia Nuenen, die donderdagavond aan het werk was, heeft het slachtoffer gezien. “Hij kwam hier even zitten, maar was heel dronken. Verderop in de straat viel hij even later jonge kinderen lastig. Hij was ze aan het duwen en aan het schreeuwen. Maar ja, wat die kinderen tegen hem hebben gezegd, of dat zij het misschien een beetje uitlokten, dat weet ik ook niet.”

Uiteindelijk liep de man volgens de medewerkster richting het park. “Wat daar is gebeurd, weet ik niet”, vertelt ze.

Man viel meteen neer
De zoon van Linda was gisteravond aanwezig en heeft een deel zien gebeuren, vertelt ze aan Omroep Brabant. "Hij was inderdaad dronken en heeft eerst meisjes achterna gezeten. Daarna sloeg hij een 14-jarig vriendje van mijn zoon", zegt Linda. Hij liep volgens haar daarna inderdaad het Park in. "Daar was een meneer die er genoeg van had dat die dronken man iedereen lastig viel. Hij gaf hem dus een klap in zijn gezicht."

Volgens Linda waren het geen vier mannen die het slachtoffer aanvielen. "Die man die hem sloeg, stond wel met een paar anderen. Maar het is niet zo dat ze met zijn vieren op de dronken man zijn gedoken. Dat was niet eens nodig. De man was zo dronken dat hij na één klap meteen omviel, met zijn hoofd op het asfalt."

Veel hulpdiensten kwamen op de gebeurtenissen in Nuenen af (foto: Sem van Rijssel/SQ Vision).
Veel hulpdiensten kwamen op de gebeurtenissen in Nuenen af (foto: Sem van Rijssel/SQ Vision).

Een oud stel dat in het Park zit heeft, net als de rest van het dorp, gehoord van de gebeurtenis. “Dat zou wel eens die man kunnen zijn die hier vaker dronken heen en weer loopt te zwalken. Maar ik moet zeggen dat hij helemaal nooit voor enige overlast zorgt, dus dat is wel raar”, zegt mevrouw.

Op social media komen soortgelijke berichten over donderdagavond naar voren. “De neergeslagen man heeft zich behoorlijk misdragen tegenover medewerkers van Comigo en jonge meisjes in het park", schrijft Jari, die toen in het dorp was, op Facebook. Later vertelt Jari aan Omroep Brabant dat de man in horecazaak Comigo woedend een hamburger naar een van de medewerkers had gegooid.

Onderzoek loopt nog
De politie kan nog niets zeggen over de aanleiding van de mishandeling donderdagavond en of de man daadwerkelijk dronken was. “De man is zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen, dus we hebben hem nog niet kunnen spreken. Het onderzoek loopt nog”, zegt een woordvoerder van de politie.

Wachten op privacy instellingen...