Video

Automobilist zwaargewond na ongeluk A73 Vierlingsbeek, auto sloeg over de kop en vatte vlam

12 juli 2020 om 06:31 • Aangepast 19 juli 2020 om 13:04
nl
Bij een ongeluk op de A73 bij Vierlingsbeek is zondagochtend vroeg een automobilist zwaargewond geraakt. Hij zat in een auto die door nog onbekende oorzaak van de weg raakte, tegen een vrachtwagen en de vangrail botste en daarna over de kop sloeg. Vervolgens vatte de auto vlam.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde rond zes uur, op de weg van Vierlingsbeek naar Venray-Noord. Mensen die het ongeluk zagen gebeuren, slaagden erin het slachtoffer uit de auto te bevrijden.

"De weg was na het ongeluk bezaaid met rommel", liet een ooggetuige weten. Om alle troep op te ruimen en om onderzoek te doen, werd de weg tot kwart voor tien zondagochtend afgesloten.

De auto raakte ter hoogte van Vierlingsbeek deze vrachtwagen (foto: SK-Media).
De auto raakte ter hoogte van Vierlingsbeek deze vrachtwagen (foto: SK-Media).

Vanwege de ernst van de situatie werd een traumaheli opgeroepen. Die landde op de snelweg. De bestuurder van de auto is met spoed in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De trauma-arts ging mee in de ambulance.

De auto vloog na de crash in brand (foto: SK-Media).
De auto vloog na de crash in brand (foto: SK-Media).

Omleiding
Rijkswaterstaat hield er aanvankelijk rekening mee dat de weg niet voor tien uur zondagochtend kon worden vrijgegeven. Vanaf negen uur was echter alweer één rijstrook beschikbaar en drie kwartier later was de stremming helemaal voorbij.

Tot die tijd werd het verkeer dat vanuit de richting Nijmegen naar het zuiden wilde rijden, geadviseerd de afrit Boxmeer (6) te nemen en dan de richting Helmond-Ysselsteyn-Wanssum te volgen via de N272, N277 en N270.

Het ongeluk op de A73 gebeurde rond zes uur zondagochtend (foto: SK-Media).
Het ongeluk op de A73 gebeurde rond zes uur zondagochtend (foto: SK-Media).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.