Coach Maurice Steijn moet promoveren met NAC: 'Als ik ergens instap, wil ik succesvol zijn'

13 juli om 15:14 • Aangepast 20 juli om 10:14
Maurice Steijn tekent zijn contract bij NAC.
Maurice Steijn tekent zijn contract bij NAC.
Maurice Steijn, de nieuwe trainer van NAC, wil met de Bredase club zo snel mogelijk naar de eredivisie. Dat zei hij maandagmiddag bij zijn presentatie in het Rat Verlegh Stadion. "Deze club heeft genoeg potentie."
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Maurice Steijn werd afgelopen vrijdag aangesteld als de nieuwe coach van NAC. Omdat hij op dat moment nog vakantie vierde op Ibiza, tekende de Hagenees pas maandag zijn driejarige contract in Breda.

Bekijk de video waarin Maurice Steijn zijn contract tekent:

Wachten op privacy instellingen...
Ik snap dat supporters weddenschappen afsluiten wanneer ik word ontslagen.

Uitgangspunt is een lange samenwerking tussen beide partijen, maar dat is bij NAC allerminst een vanzelfsprekendheid. Bij de Parel van het Zuiden wordt er om de haverklap iemand uitgeknikkerd en Breda is daardoor een waar trainerskerkhof. Steijn volgt dan ook de onlangs ontslagen Peter Hyballa op.

"Ik heb niet zoveel boodschap aan wat er in het verleden is gebeurd", zegt Steijn en vervolgt lachend: "Ik snap dat supporters in Breda weddenschappen afsluiten wanneer ik word ontslagen. Dat is leuk en dat begrijp ik ook wel na wat er afgelopen jaren is gebeurd. Maar het feit dat je met elkaar een driejarig contract afspreekt en dat ik terugkeer in de Keuken Kampioen Divisie, geeft wel aan dat ik veel vertrouwen heb in dit verhaal."

Soms moet je ook een beetje geluk hebben.

De opdracht voor Steijn is duidelijk, hij moet de Bredanaars liefst dit seizoen al terugbrengen naar de eredivisie. "Dat is natuurlijk niet zo makkelijk als dat het klinkt", weet Steijn. "Maar als ik ergens instap, wil ik succesvol zijn. Maar de concurrentie zal zwaar zijn. Maar bij deze club zijn, met zo'n stadion en zo'n aanhang, alle ingrediënten aanwezig om stabiel in de eredivisie te spelen. Ik hoop dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Soms moet je daar ook een beetje geluk mee hebben."

Wachten op privacy instellingen...