Verongelukte zweefvlieger gaf les op Theresialyceum, herdenkingsplek ingericht voor leerlingen

13 juli 2020 om 16:54 • Aangepast 20 juli 2020 om 16:54
nl
Het slachtoffer van het dodelijk zweefvliegtuigongeval zondag op vliegbasis Gilze-Rijen, gaf les op het Theresialyceum in Tilburg. Het gaat om een lerares Nederlands van 37 jaar uit Kaatsheuvel. Ze werkte 12,5 jaar op de middelbare school. en was moeder van twee kinderen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"Alles wat zij deed voor onze leerlingen, deed zij met passie en een enorme inzet. Haar optimisme en vrolijkheid werkten aanstekelijk, in de klas en daarbuiten. Als collega kon je niet om haar heen. Ze zorgde niet alleen voor een vrolijke noot, ze was de vrolijke noot. We kunnen het nieuws van haar overlijden nauwelijks bevatten en gaan haar erg missen", schrijft de school in een brief aan de ouders van de leerlingen.

“Alleen met het hart kun je goed zien, het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.”

De school is vanwege de zomervakantie dicht, maar gaat speciaal open voor leerlingen die in het schoolgebouw willen stilstaan bij het overlijden van de docente. Er wordt daarvoor een speciale herdenkingsplek ingericht waar leerlingen dinsdagochtend terecht kunnen.

De brief van de school start met een citaat van de Franse piloot en schrijver Antoine de Saint-Exupéry. “Alleen met het hart kun je goed zien, het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.”

De lerares was een ervaren pilote. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. Dat kan een paar weken tot maanden duren, zegt de politie maandag. De pilote was lid van de Gilzer Luchtvaart Club Illustrious. Op de Facebookpagina van de vereniging hebben verschillende mensen een reactie geplaatst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.