Gouden Draak moet mensen met een speciale app naar Den Bosch lokken

15 juli 2020 om 17:20 • Aangepast 22 juli 2020 om 16:34
nl
Hij stond jarenlang op een hoge sokkel bij het station in Den Bosch. Nu sokkel, reliëf en de teksten worden gerestaureerd, staat de Gouden Draak vuur te spuwen op het plein voor het Noordbrabants Museum. Je kunt de draak nu echter ook op andere plekken bewonderen met een speciale app, die bedoeld is om meer mensen naar de stad te lokken.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"Door de vele foto's die in de loop der jaren van hem genomen zijn, is de draak ijdel geworden", zo luidt de tekst van de app. "Als influencer van het drakenrijk wil hij maar wat graag met iedereen op de foto. Breek het gouden drakenei op het Stationsplein of bij het museum en wordt een echte drakentemmer. Je kunt de Gouden Draak dan overal mee naartoe nemen en met hem op de foto."

De app is ontwikkeld door reclamebureau 'Wij Doen Dingen' op verzoek van de gemeente Den Bosch.

Augmented Reality
De app werkt op basis van Augmented Reality. Dat is een techniek waarbij objecten worden toegevoegd aan de realiteit, net zoals bij het populaire Pokemon Go. "Als je de app hebt gedownload en door Den Bosch loopt, krijg je op verschillende plekken aanwijzingen", legt appontwerper Cyril de Vroom uit.

Die aanwijzingen vertellen waar het gouden ei ligt, maar de gebruikers krijgen ook informatie over de geschiedenis van het beeld.

De Vroom: "Als het je gelukt is om het drakenei te breken, dan kun je de draak overal in Nederland projecteren. Maar je moet wel eerst naar Den Bosch komen, om het ei te breken. Dat is ook de bedoeling van de gemeente, mensen naar de stad lokken."

De app downloaden kan door in de appstore (Android of iPhone) naar Bossche Draak te zoeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.