Bloedprikbende: vrouw moet 2,5 jaar de cel in - Omroep Brabant
Video

Bloedprikbende: vrouw moet 2,5 jaar de cel in

16 juli 2020 om 16:58 • Aangepast 3 augustus 2020 om 17:01
nl
Een 21-jarige vrouw uit Ede heeft donderdag 2,5 jaar celstraf gekregen omdat ze verschillende bejaarden heeft opgelicht. Ze deed zich voor als thuiszorgmedewerker die bloed kwam prikken. In Eindhoven werd een 90-jarige man slachtoffer. Door de manier van oplichten werden de daders bekend als 'de bloedprikbende'.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Er was vijf jaar cel geëist tegen de vrouw. Een 23-jarige medeverdachte uit De Meern werd vrijgesproken door gebrek aan bewijs. De babbeltruc zorgde voor paniek onder ouderen. Ook het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedde aandacht aan deze zaak.

Wachten op privacy instellingen...

De vrouw belde in oktober vorig jaar aan bij woningen van ouderen. Nadat ze de slachtoffers in hun vingers had geprikt, vertelde ze dat hun bloedwaarden niet in orde waren en liet ze de slachtoffers vervolgens met hun pinpas betalen voor medicijnen. Zo kreeg ze hun pincodes en pinpassen en daarmee pinde ze duizenden euro's.

Gebrek aan bewijs
De officier van justitie had een gevangenisstraf van vijf jaar tegen de vrouw geëist. De straf is lager uitgevallen omdat er voor een aantal oplichtingszaken onvoldoende bewijs was.

De vrouw moet het buitgemaakte geld aan de Staat betalen. De andere verdachte is vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.