Tilburg kan kermis deels sluiten bij te grote drukte: 'Dan kunnen nieuwe bezoekers er niet meer bij' - Omroep Brabant

Tilburg kan kermis deels sluiten bij te grote drukte: 'Dan kunnen nieuwe bezoekers er niet meer bij'

17 juli 2020 om 19:19 • Aangepast 3 augustus 2020 om 17:17
Door de coronacrisis zijn er extra veiligheidsmaatregelen en veel minder attracties dan normaal op de Tilburgse kermis, die vrijdagmiddag opende voor publiek. Als het te druk wordt, heeft de gemeente de optie om de pleinen te sluiten, zegt kermiswethouder Rolph Dols in gesprek met Omroep Brabant.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

"We werken met vier pleinen", zegt Dols. "Als de pleinen vol zijn kunnen nieuwe bezoekers er niet meer bij. We hebben dus filters ingesteld die we open of dicht kunnen draaien. We hebben daarnaast allerlei looproutes bedacht zodat de mensen niet te dicht bij elkaar in de buurt komen. En er rijdt een treintje naar een van de pleinen die verderop ligt."

De coronamaatregelen betekenen dat de bezoekers een grote verantwoordelijkheid hebben, zegt de wethouder. “Het is spannend. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat het gaat lukken. Veel partijen hebben er volop aan gewerkt. Maar het moet wel nog aantoonbaar goed gaan de komende dagen.”

Afgeslankt
De afgeslankte versie van de kermis telt 55 attracties, verspreid over vier pleinen in de stad. Er staan hekken om de pleinen om te voorkomen dat het te druk wordt. Normaal zijn er meer dan 200 kermisattracties. Ook het populaire evenement Roze Maandag gaat niet door.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...