Tilburgse Kermis gaat open: zwieren en zwaaien in coronastijl

17 juli om 08:54 • Aangepast 3 augustus om 17:16
De Tilburgse Kermis gaat in afgeslankte vorm door (archieffoto: Twan Spierts).
De Tilburgse Kermis gaat in afgeslankte vorm door (archieffoto: Twan Spierts).
De Tilburgse Kermis gaat vrijdag in afgeslankte vorm van start. Dit jaar zijn er vanwege de coronacrisis geen 200 maar 55 attracties, verdeeld over vier afgesloten pleinen. Overal moet anderhalve meter afstand worden gehouden. De officiële aftrap van de kermis is om drie uur 's middags. Omroep Brabant zendt de opening live uit via internet.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De Breakdance, kop van jut, het glazen doolhof, de Booster en allerlei eetkraampjes... er is genoeg te beleven bij de zogenoemde Vakantiekermis. Op de
Spoorlaan staat een reuzenrad als een heus kermisicoon. Of zoals ze in Tilburg zeggen: de Hooggaatie. Deze attractie blijft twee maanden staan.

Kermispleinen met hekken en teller
De kermispleinen zijn verspreid over de binnenstad: op het Besterdplein, Koningsplein, Stadsforum (Stadhuisplein) en de Paleisring. Ze zijn afgezet met hekken om te voorkomen dat het te druk wordt. Er mag een maximumaantal mensen naar binnen en op alle pleinen geldt een looproute.

"Met gastheren en -vrouwen aan de poort en een teller zorgen we dat mensen veilig de kermispleinen kunnen bezoeken. Alles wat we willen doen, doen we binnen de richtlijnen van het RIVM", zei kermiswethouder Rolph Dols eerder.

Donderdag namen we een kijkje bij de opbouw van de kermis:

Wachten op privacy instellingen...

De kermis duurt tien dagen lang. Roze Maandag, normaal dé publiekstrekker, gaat dit jaar niet door. De kermis van Tilburg is al jaren de grootste van de Benelux. Jaarlijks trekt het evenement meer dan één miljoen bezoekers.

Wachten op privacy instellingen...