Tilburgse kermis gaat dit jaar door met 50 attracties in plaats van 200 - Omroep Brabant
Video

Tilburgse kermis gaat dit jaar door met 50 attracties in plaats van 200

2 juli 2020 om 14:43 • Aangepast 9 juli 2020 om 20:34
nl
De Tilburgse kermis van dit jaar is klein voor Tilburgse begrippen, maar groot vergeleken met andere steden. Er komen van 17 tot en met 26 juli op drie pleinen zeker vijftig attracties. Dat heeft de gemeente Tilburg donderdag bekend gemaakt. Normaal staat er zo'n tweehonderd attracties op de kermis.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door
Agnes van der Straaten

"Andere steden kijken mee", zegt wethouder Dols van Tilburg enigszins trots. "Welke stad heeft vier pleinen kermis in deze coronatijd?" De gemeente Tilburg gaat het proberen. Als je verwacht dat je op Dé Tilburgse kermis komt, dan word je teleurgesteld. Er is geen lint van 3,5 kilometer. Op drie à vier afgesloten pleinen, mag straks een maximum aantal personen naar binnen. Er staan alleen kermisattracties die zelf ook een corona-protocol hebben. Er wordt geen entree geheven om op het kermisterrein te komen, zoals eerder werd gesuggereerd.

Het gaat om het Koningsplein, De Besterd en het Stadhuisplein. Zeker is dat de nostalgische kermis op het Koningsplein komt. De invulling van de andere pleinen is nog onzeker. Het zal een mix van grote en kleine attracties zijn. Op de Heuvel komen geen attracties. Dols: "Daar zijn terrassen. Dat kan niet tegelijkertijd op één plein."

Hooggaatie
De attractie die zeker komt is het reuzenrad, of zoals ze in Tilburg zeggen de Hooggaatie. Die komt op de Spoorlaan te staan. Om het vakantiegevoel lang vast te houden blijft ie twee maanden in Tilburg staan.

Het kermisteam is nu bezig om de andere exploitanten te benaderen. Ze kunnen zich inschrijven en moeten een goed protocol hebben. Het moet allemaal binnen de strenge coronaregels. Maar volgens Dols kunnen niet alle attracties naar Tilburg. “Sommigen hebben geen personeel meer, sommigen hebben geen transportverzekering afgesloten of hebben de attractie niet laten keuren. Daar is enorm veel geld mee gemoeid. We willen een zo gevarieerd mogelijk aanbod."

Vakantiestad
De kermis is het onderdeel van Vakantiestad Tilburg. De gemeente probeert een programma te maken van zes tot acht weken waarin allerlei belevingen plaatsvinden door heel Tilburg heen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.